Selecteer een pagina

Blogs over minimalisme.

Less is more. Die dingen kiezen waar jij gelukkig van wordt. Lees hier alles over minimalisme, ontspullen, eenvoud, rust en keuzes maken.
Minimalisme met een baby: Deel 1

Minimalisme met een baby: Deel 1

De afgelopen jaren hebben Martin en ik ons leven vrij minimalistisch ingericht, met weinig spullen. En dan is er opeens een baby op komst. En word je overladen met lange lijsten met spullen die je nodig hebt en goedbedoelde (en superlieve!) cadeautjes van vrienden en familie. Mijn eerste reactie was: ‘Ho… paniek! Ik wil al die spullen niet in huis!’

Geld uitgeven aan leuke dingen: Inzicht krijgen

Geld uitgeven aan leuke dingen: Inzicht krijgen

Eerder schreef ik al een blog over geld uitgeven aan leuke dingen en bewuste keuzes maken. Ik ben er van overtuigd dat je met hetzelfde geld een leuker leven kan hebben als je het uitgeeft aan dingen die voor jou waarde toevoegen.
Maar hoe doe je dat nou in de praktijk? Inzicht krijgen of je inderdaad je geld uitgeeft aan leuke dingen.

In 2018 heb ik een jaar lang bijgehouden waar ik mijn geld aan heb uitgegeven. Ik deed dit in mijn bullet journal, maar het kan ook prima in een notitieboekje of een excel bestandje. In deze blog laat ik je precies zien hoe ik dit heb aangepakt en wat het mij heeft gebracht.

Leuker leven voor hetzelfde geld

Leuker leven voor hetzelfde geld

Weet jij waar jouw geld elke maand heengaat? Of sterker nog… kies jij er bewust voor om je geld uit te geven aan dingen die voor jou waarde toevoegen? Of betaal je elke maand gewoon de rekeningen en geef je het uit tot het op is? Om een fijn en rijk leven te leiden gaat het er wat ons betreft niet om hoevéél geld je aan iets uitgeeft (tot op zekere hoogte natuurlijk), maar waaráán je het uitgeeft.

Mijn 3 favoriete boeken over Minimalisme

Mijn 3 favoriete boeken over Minimalisme

Ons hele minimalistische avontuur begon allemaal een jaar of 6 geleden toen ik het boek ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo las. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en heb ik door onze minimalistische levensstijl een hoop meer rust in mijn hoofd, overzicht en overall een fijner en relaxter leven.
Ik deel met jullie graag de boeken over minimalisme die voor mij de meeste impact hebben gehad. Ik hoop dat ze jou ook een stukje op weg kunnen helpen en vooral kunnen inspireren!

Klein wonen op 60m2: 5 inzichten

Klein wonen op 60m2: 5 inzichten

De afgelopen maanden woonden we tijdelijk in een appartementje van 60m2. Zo klein wonen was wel even wennen na een royaal appartement waar je rondjes door het huis kon rennen. Maar als enthousiast minimalist leek het me ook wel een mooie uitdaging! Redden we het met zo weinig ruimte en spullen?

“Simplicity is the ultimate sophistication.” 

 – Leonardo da Vinci  –