Selecteer een pagina

Money, money, money…

Blogs over geld en financiële vrijheid.

Omdat we geloven dat je leven leuker en makkelijker wordt als je financiële vrijheid hebt. Lees hier alles over hypotheekvrij wonen, investeren, besparen en money mindset.
Een nieuwe auto kopen: Bij de dealer of tweedehands?

Een nieuwe auto kopen: Bij de dealer of tweedehands?

Ja.. is het is tijd voor een nieuwe auto? Nice! Maar wat kies je dan? Groot, klein, luxe of sportief? Er kan zoveel! En voor iedereen is de wensenlijst anders. De individuele keuzes en wensen maken eigenlijk ook niet zo veel uit… het gaat er om dat je er over nadenkt.

Geld uitgeven aan leuke dingen: Inzicht krijgen

Geld uitgeven aan leuke dingen: Inzicht krijgen

Eerder schreef ik al een blog over geld uitgeven aan leuke dingen en bewuste keuzes maken. Ik ben er van overtuigd dat je met hetzelfde geld een leuker leven kan hebben als je het uitgeeft aan dingen die voor jou waarde toevoegen.
Maar hoe doe je dat nou in de praktijk? Inzicht krijgen of je inderdaad je geld uitgeeft aan leuke dingen.

In 2018 heb ik een jaar lang bijgehouden waar ik mijn geld aan heb uitgegeven. Ik deed dit in mijn bullet journal, maar het kan ook prima in een notitieboekje of een excel bestandje. In deze blog laat ik je precies zien hoe ik dit heb aangepakt en wat het mij heeft gebracht.

Beleggen: Zelf doen of uitbesteden?

Beleggen: Zelf doen of uitbesteden?

Okee, je bent eruit: je wilt starten met beleggen. En nu? Waar kies je voor? Of waar kan je überhaupt uit kiezen? Als je net begint met beleggen kan de grote hoeveelheid aan opties je overweldigen. Er kan zoveel… en de ingewikkelde beleggings-termen vliegen je om de oren.
Het antwoord op deze simpele vraag gaat je verder helpen: Ben je bereid om veel of weinig tijd te besteden aan het kopen van aandelen?

Rentemiddeling op je hypotheek: Zo werkt het

Rentemiddeling op je hypotheek: Zo werkt het

Toen we een aantal jaar geleden de hypotheek op ons vorige huis afsloten stond de hypotheekrente rond de 4%. Voor die tijd was dat al een mooie lage rente. Dus we zetten deze vast voor 10 jaar: Een mooie periode zekerheid met een goede rente. Niet wetende dat de hypotheekrente een aantal jaar later historisch laag zou staan…

Leuker leven voor hetzelfde geld

Leuker leven voor hetzelfde geld

Weet jij waar jouw geld elke maand heengaat? Of sterker nog… kies jij er bewust voor om je geld uit te geven aan dingen die voor jou waarde toevoegen? Of betaal je elke maand gewoon de rekeningen en geef je het uit tot het op is? Om een fijn en rijk leven te leiden gaat het er wat ons betreft niet om hoevéél geld je aan iets uitgeeft (tot op zekere hoogte natuurlijk), maar waaráán je het uitgeeft.

Een goedkope zorgverzekering: zo doen wij het

Een goedkope zorgverzekering: zo doen wij het

De jaarlijkse traditie: Je moet een zorgverzekering kiezen… Uitzoeken wie wat dekt, wel of niet bijverzekeren en kiezen voor een hoog of laag eigen risico. Hoe pak je dit nou het handigste aan? Wij laten ons graag adviseren door onze rekenmachine :)

Kan ik nu nog wel verhuizen?

Kan ik nu nog wel verhuizen?

Het zijn natuurlijk rare tijden, ook voor de economie en de huizenmarkt. Maar wat als je nou al een tijd rondloopt met het idee om te verhuizen, is dat dan nu nog wel zo’n goed idee?

Waarom zou je nu nog sparen? 3 goede redenen

Waarom zou je nu nog sparen? 3 goede redenen

De rente is bij sommige banken officieel 0,0%, zero, noppes, nada. En ondertussen betaal je wel gewoon belasting over je spaargeld (boven de €30.000 in 2020). Het lijkt in deze tijd dus helemaal niet meer zo logisch om een goedgevulde spaarrekening te hebben.

Maar de afgelopen weken realiseerde ik me meer dan ooit hoe blij ik ben dat we dit wél hebben. En dit gun ik iedereen! In deze blog deel ik 3 redenen met je waarom dit zo fijn is. En de laatste zou je misschien niet zo snel verwachten…

“You must gain control over your money or the lack of it will forever control you.” 

 – Dave Ramsey  –