Selecteer een pagina

Een nieuwe auto kopen: Bij de dealer of tweedehands?

door | 12 apr, 2021 | Money

Mooie velgen, parkeersensoren en een open dakje er op? 

Een nieuwe auto kopen: Bij de dealer of tweedehands?

Ja.. is het is tijd voor een nieuwe auto? Nice! Maar wat kies je dan? Groot, klein, luxe of sportief? Er kan zoveel! En voor iedereen is de wensenlijst anders. De individuele keuzes en wensen maken eigenlijk ook niet zo veel uit… het gaat er om dat je er over nadenkt.  

Wat wil je eigenlijk?

Want moet de auto helemaal nieuw zijn, of mag het ook tweedehands zijn…? En heb je die dikkere motor met meer PK’s echt nodig? Of al die ruimte van een SUV? Eigenlijk komt het er op neer dat je voor jezelf eerst even een lijstje maakt met minimale eisen, aangevuld met wat leuke ‘nice to have’s. 

Wat is het je waard?

Zo ga ik er zelf goed op om een auto te hebben met veel opties. Niet dat ik al die opties gebruik, maar ik word er wel blij van :) En daar moet je voor jezelf natuurlijk een prijskaartje aan hangen: Wat zijn die extra opties je waard? Een grote navigatie, parkeerhulp en velgen kosten je zo een paar duizend euro extra…

Als je bereid bent voor een iets ouder model te gaan, dan kan je zelfs zo’n 16.000 euro besparen!

En ga je dan voor nieuw of tweedehands? 

Vink een paar mooie opties aan en het kan best hard gaan met de prijs. Zeker als je voor een nieuwe auto gaat. Als je bijvoorbeeld bij www.mini.nl kijkt wat een leuk aangeklede MINI One kost, moet je toch al gauw denken aan zo’n 28.000 euro. Dan krijg je een auto met een mooi kleurtje, lekkere 16 inch wieltjes en navigatie. 

Kan je dat ook anders doen dan? Zeker! Het leuke aan een MINI is bijvoorbeeld dat de modellen in de loop der tijd maar heel weinig veranderen Zo kan je bijvoorbeeld voor €19.000 eenzelfde model rijden. Dan heb je een MINI die 4 jaar ouder is en maximaal 30.000 km heeft gereden. Voor 9.000 euro minder rijd je dus exact dezelfde auto, zo goed als nieuw! Als je nog iets ouder wil gaan en een kilometerstand van max. 80.000 km zoekt, dan kan je zelfs zakken naar een uitgave van +/- 12.000 euro. Dat is een besparing van 16.000 euro!

Best een groot verschil toch? Qua prijs bedoel ik dan, niet qua looks. Want 4 jaar is helemaal niet zo oud voor een auto. En 30.000 km is ook niet veel. … 

Sterker nog: Wij zien vooral voordelen. De grootste afschrijving heeft iemand anders al voor je betaald, je verzekering kan een stuk goedkoper en qua onderhoud zal het nog steeds meevallen. En je hebt ook eens duizenden euro’s over om wat op te knappen mocht dat nodig zijn ;) Zo rijd je dus dezelfde auto, voor bijna de helft van het geld.

Denk jij na over het kopen van een nieuwe auto? En wat heeft jouw voorkeur dan? Nieuw of tweedehands?

About

Wij zijn Martin (39) en Leanne (35). We wonen hypotheekvrij en werken toe naar een financieel onafhankelijk en relaxed leven. Verder zijn we gek op minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *