Selecteer een pagina

Waarom zou je nu nog sparen? 3 goede redenen

door | 28 mrt, 2020 | Money

Over een jaar lang zonder financiële stress en een rendement van 5% op je spaargeld…

Photo by Michael Longmire on Unsplash

De rente is bij sommige banken officieel 0,0%, zero, noppes, nada. En ondertussen betaal je wel gewoon belasting over je spaargeld (boven de €30.000 in 2020). Het lijkt in deze tijd dus helemaal niet meer zo logisch om een goedgevulde spaarrekening te hebben. Maar de afgelopen weken realiseerde ik me meer dan ooit hoe blij ik ben dat we dit wél hebben. En dit gun ik iedereen! In deze blog deel ik 3 redenen met je waarom dit zo fijn is. En de laatste zou je misschien niet zo snel verwachten…

1: Geen financiële stress!

Met stip op nummer 1: Een flinke buffer op je spaarrekening zorgt ervoor dat je geen stress over geld hoeft te hebben! Het is op dit moment, midden in de Corona-crisis, een lastige economische situatie. Als ondernemer zie je misschien in één klap al je omzet verdwijnen en als werknemer ben je onzeker over je baan of over het voortbestaan van het bedrijf. Ik denk dat iedereen er op de één of andere manier wel wat van merkt. Ook wij. Ik ben op dit moment elke dag enorm dankbaar voor de buffer op onze spaarrekening. Op dit moment merken wij nog niet direct een daling qua inkomsten, maar de kans is groot dat dit nog wel gaat gebeuren. Ondanks dat, hebben wij de afgelopen weken geen minuut wakker gelegen over geld. Ook al zou ons volledige inkomen, van allebei wegvallen, dan nog redden we het een jaar zonder zorgen. Dat geeft zó veel rust. Dat gun ik iedereen. NOTE: We houden zelf op dit moment een buffer van 8-12 maanden vaste lasten per persoon aan. Des te lager je maandlasten zijn, des te lager je buffer voor een jaar ook hoeft te zijn.

“Ook al zou ons volledige inkomen wegvallen, dan nog redden we het een jaar zonder zorgen. Dat geeft zó veel rust.”

2: Voor grote uitgaven

Een voor de hand liggende reden om te sparen is natuurlijk voor grotere uitgaven. Zodat je grote dingen in één keer kan betalen in plaats van in termijnen. En zonder dat je hiervoor een lening hoeft af te sluiten. Denk aan sparen voor een vakantie of een verbouwing. Maar ook aan het kopen van een auto of een telefoon, in plaats van deze te leasen of hier een abonnement voor af te sluiten. Het is fijn als je deze dingen gewoon kan betalen van je spaargeld. En niet nog aan het afbetalen bent aan je auto terwijl je eigenlijk al wel weer een nieuwe zou willen.  

3: besparen op je maandlasten

Niet het eerste waar je aan denkt, maar je kan je spaargeld gebruiken om te besparen op je maandlasten! En dan met name op je verzekeringen. Met voldoende geld op je spaarrekening hoef je minder te verzekeren. Gaat je telefoon kapot? Dan koop je gewoon een nieuwe. Tandartsverzekering? Niet nodig, ik betaal gewoon de rekening. Wordt mijn camera gestolen op vakantie? Dikke pech, maar ik koop zelf wel een nieuwe. Als vuistregel kan je aanhouden: Verzeker alleen de dingen die je zelf echt niet kunt betalen. Maar met genoeg spaargeld kun je dus opeens een heleboel wel zelf betalen. Verder kan je met spaargeld besparen op je maandlasten door je eigen risico te verhogen. Veel verzekeraars bieden een voordeligere premie als jij bereid bent een hoger eigen risico te betalen. Zo besparen wij al jaren honderden euro’s per jaar op onze zorgverzekering door het maximale eigen risico van €850 aan te houden (dat is natuurlijk alleen interessant als je weinig medische kosten hebt). En mocht er eens wat gebeuren, dan betalen we dat hogere eigen risico van onze spaarrekening. En tot slot ben je vaak voordeliger uit als je een verzekering of abonnement per jaar vooruitbetaalt. Een korting van 2-5% is heel gebruikelijk. Dan heb je door te sparen toch maar mooi een rendement van 2-5% gemaakt :)  

Ik voel alleen maar dankbaarheid

Op dit moment ben ik enorm blij met ons spaargeld. De kans is groot dat we het uiteindelijk helemaal niet aan hoeven te spreken. Maar op dit moment zorgt het er voor dat we geen stress en zorgen hebben over inkomsten, omzetdalingen en uitgaven. Dat is natuurlijk in elke situatie fijn, maar in deze weken realiseer ik me des te meer hoe dankbaar ik hier voor ben! Hoe sta jij er voor? Heb je een flinke spaarrekening of begint het toch wel een beetje spannend te worden nu?

About

Wij zijn Martin (39) en Leanne (35). We wonen hypotheekvrij en werken toe naar een financieel onafhankelijk en relaxed leven. Verder zijn we gek op minimalisme, duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

2 Reacties

 1. Brittny Weigall

  Hello, did you know that there are 241,120 internet directories in the world.

  These websites are what drive traffic to YOUR business.

  Want more traffic? Want more Sales? We can help – today.

  Your website martinenleanne.nl is listed in only 5 of these directories.

  Get more traffic for your Bonaire audience.

  Our automated system adds your website to all of the directories.

  You can find it here: getlisted.directory/martinenleanne.nl

  Act today, and we will expedite your listings and waive the processing charge!

  Antwoord
 2. Annabelle Combs

  Hello!

  I see your page on IG https://www.instagram.com/p – love it!

  Question, do you have products that you sell yourself?

  Target Your Competitors IF Followers and Grow Your IG / Store / Sales!

  That’s right. We can send you a list of your biggest competitors followers for you to market to!

  Looking for a fast way to scale your followers or sales?

  Target your followers and your competitors with a quick email or text message.

  Tell us the IG account you want, we will build a CSV file that will have some emails, phones and contacts for all followers.

  https://cutt.ly/getfollowers

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *